Artikkelit

2010-luvun Metroidvania

Q Q | 27. heinäkuuta 2011

Espanjalainen MercurySteam onnistui siinä missä Konami aiemmin epäonnistui. Kolmen mukiinmenevän ja yhden keskinkertaisen 3D-Castlevanian jälkeen sarja on vihdoin saanut osan, jota voi liioittelematta kutsua arvostelumenestykseksi. Castlevania on palannut kehityksen kärkeen. ... (lue lisää)


Neljä vuotta vaniaa – Historian päivitys 2010

Andy Andy | 7. lokakuuta 2010

Vai niin, täällä taas. Neljä vuotta on ehtinyt vierähtää siitä, kun kirjoitin Castlevanian 20-vuotishistoriikin. Noina neljänä vuonna sarja on edennyt vauhdilla, ja uusia pelejä on julkaistu tasaiseen tahtiin. Lähdetään liikkeelle siitä, mihin viimeksi jäätiin, eli tuolloin vielä julkaisemattomaan DS-peliin Castlevania - Portrait of Ruin.

(lue lisää)

“Se ainoa oikea” Castlevania…

A-Yty A-Yty | 19. kesäkuuta 2009

Kuluneen vuoden E3-messuilla ehti tapahtua paljon Castlevanian kannalta. IGA:n nykykonsoleille kehitteillä olevasta toistaiseksi nimeämättömästä Castlevaniasta ei kuultu uutisia. Toistaiseksi siis ainoa tietolähde on lyhyt esikatselma, jossa esiintyy oletettavasti Alucard. Sen sijaan tapahtui jotain muuta, joka on herättänyt paljon reaktioita.

... (lue lisää)

Belmontien sukupuu

Andy Andy | 20. elokuuta 2008

Castlevanian henkilögalleriassa tärkeimmät hahmot heti Draculan jälkeen, ovat tietysti ruoskaa heiluttavat vampyyrinmetsästäjät, Belmontit. Jo ensimmäisessä pelissä esiintyi Belmont-suvun edustaja, ja heitä näkyy peleissä edelleen. Milloin sivuosassa, milloin pääosassa metsästämässä vampyyreja. Vuosien varrella Belmontien ja Draculan välisiä taisteluita on kuvattu useampaankin otteeseen, eikä Belmonteille ole rakennettu mitään virallista sukupuuta. Lisäksi pelien uusintaversiot ja tarinalinjalta hyllytetyt pelit sekoittavat pakkaa vielä entisestään. Aionkin tässä artikkelissa paneutua Belmontien kehitykseen vuosien varrella ja valottaa hieman heidän sukujuuriaan ja kehitystään. Selkeyden vuoksi käyn sukupuuta läpi alhaalta ylöspäin.

... (lue lisää)

Kestoelovainoa: asiaa Castlevanian jatkuvuudesta

A-Yty A-Yty | 6. huhtikuuta 2008

22 vuotta on pitkä aika mille tahansa videopelisarjalle. Castlevania on nyt saavuttanut tuon rajapyykin ja voisi siten siis nostaa väkevän maljan pitkälle taipaleelleen. Mutta juhlinnan ohessa sen täytynee istahtaa hetkeksi katsahtelemaan mennyttä ja tulevaisuutta. Luonnollisesti Castlevanian tulevaisuus on myös suoraan yhteydessä nyt viisi vuotta täyttävän linnavaanijat.com:in sisältöön. ... (lue lisää)

Historiallinen Castlevania

Q Q | 5. huhtikuuta 2008

Castlevania-sarjan aikajana käsittää yli tuhannen vuoden ajanjakson, ja merkittävä osa siitä sijoittuu Euroopan mantereelle. Pelien juonirakenteissa on paikoin epäselviä, paikoin hyvinkin havainnollistavia viittauksia tapahtumapaikkojen sijaintiin ja hahmojen historiaan, jotka usein ammentavat taustansa todellisuudesta. ... (lue lisää)

Henkilöt Castlevanian takana

Q Q | 31. tammikuuta 2007

Kaikki kunnia Alucardille, Belmont-klaanille ja Morrisin suvulle, mutta näidenkin henkilöhahmojen takana on joukko oikeita ihmisiä, jotka puurtavat pitkiä työpäiviä uusien Castlevania-nimikkeiden eteen. 20-vuotisen historiansa aikana sarjan tekijätiimit ovat vaihdelleet ja muotoutuneet uudelleen useamman kerran, ja esimerkiksi ensimmäisen Castlevanian lopputeksteissä tekijät olivat kätkeneet henkilöllisyytensä salanimien taakse, joten on vaikea kertoa eksaktilla varmuudella, minkä pelin suunnittelussa kukin on ollut mukana. Tässä artikkelissa haluan kuitenkin tuoda esille avainhenkilöitä, jotka ovat olleet mukana useammassa Castlevania-projektissa. ... (lue lisää)

Vielä kerran, Simon

A-Yty A-Yty | 24. heinäkuuta 2004

Symphony of The Night on peli, jota arvostavat myös he, jotka eivät varsinaisiksi Castlevania-intoilijoiksi tunnustaudukaan. Se on hienon näköinen peli upealla musiikilla ja erinomaisella pelattavuudella. Mutta voisiko joku silti kertoa, miksi se on saavuttanut liki pyhäinjäännöksen aseman ja miksi Alucard on alettu samaistaa menestyvään Castlevania-peliin? ... (lue lisää)

“Se ainoa oikea” Dracula

A-Yty A-Yty | 24. heinäkuuta 2004

Tuskin on kovinkaan monta, joka ei tiedä kuka kreivi Dracula on. Useimmat myös tietävät kehen kuvitteellinen Dracula perustuu. Elokuvissa tavatun, Bram Stokerin kehittämän vampyyrien valtiaiden esikuva oli verenhimoinen romanialainen hallitsija Vlad Dracula, jonka suosikkihuvia oli todellisten ja kuviteltujen vastustajien tappaminen mitä mielikuvituksellisimmilla tavoilla. ... (lue lisää)